Tips och råd

Ventilation för BRF och förvaltning

Du som arbetar med fastighetsförvaltning, känner säkert redan till många av de problem som dålig luft kan innebära. Inte bara ur en hälsoaspekt, utan också att bristande ventilation kan ställa till problem för själva byggnaden. Med vårt team får du hjälp hela vägen!

Från rengöring till OVK
– vi förebygger problemen

Försämrade luftflöden kan bland annat utgöra grogrund för fukt och mögelskador. Förutom risk för direkta skadeverkningar finns även flera energiaspekter kopplade till bristande ventilation. En anläggning som inte är optimerad fullt ut, bidrar ofta till en ojämnare förbrukning. Hur ofta du bör låta rengöra och kontrollera, beror på fastighetens förutsättningar. Det finns lagkrav på obligatorisk ventilationskontroll med viss intervall, beroende på system. Fastighetsägare har även skyldighet att se till att ventilationssystemet alltid fungerar som avsett.

Vår idé: att återställa
och återvinna

I större fastigheter har vi som fokus att återställa och återvinna – istället för att sälja och installera nya ventilationsanläggningar. Genom vår mångåriga branschvana och tillgång till den senaste tekniken och utrustningen kan vi optimera ert ventilationssystem. Vi erbjuder såväl besiktning och injustering, som rengöring och andra åtgärder.

Representerar du en
bostadsrättsförening?

Passa på att boka in oss till ert styrelsemöte! Det kostar inget, och på plats kan vi berätta mer om ventilation i allmänhet. Framför allt kan vi svara på frågor om vad ett samarbete med oss kan innebära för just din förening. Vi tar gärna fram handgripliga råd samt kostnadsförslag om hur ert ventilationssystem kan optimeras för bästa miljö, ekonomi och komfort!

KONTAKTA OSS

Vill du omboka din tid för sotning eller brandskyddskontroll? Använd gärna vår bokningsportal. Har du övriga frågor, fyll i nedanstående så återkommer vi till dig (vanligtvis inom 24 timmar).

Prata med vår kundtjänst

Du kan givetvis också ringa vår kundtjänst om dina frågor. Du når oss helgfria vardagar mellan 08.00 och 16.00 på tel 090–18 62 65    (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.