Tips och råd

Du är värd rätt luft – varje dag, året om!

Vi spenderar större delen av tiden inomhus. Därför är det viktigt att ventilationen fungerar optimalt. Att hålla luftfuktigheten på en låg nivå är också viktigt – för att inte kvalster ska frodas och för att undvika mögelsvampar och bakterier.

Med rätta blicken
för din inomhusmiljö

En återkommande underhållsrengöring av ventilationssystemet, liksom att utföra obligatorisk ventilationskontroll (OVK), är de två åtgärder som med säkerhet kan hjälpa till att hålla ett bra inomhusklimat. En bra ventilation besparar också våra byggnader – genom att undvika fuktskador och andra problem som kan uppstå när luften inte cirkulerar som den ska. Sist men inte minst bidrar en ventilation i balans till jämnare energiförbrukning – bra för miljön, men också positivt för elräkningen!

Olika ventilationssystem
– olika behov

Behovet av hur och när rengöring bör göras, är något som skiftar mellan olika ventilationssystem. Generellt kan man säga att det inte bör gå mer än 4-5 år innan systemet kontrolleras och rengörs. Det finns inga lagkrav på ventilationskontroll i villor och småhus – såvida det inte gäller nyinstallation. Däremot ska offentliga lokaler, liksom flerbostadshus och kontorsbyggnader med jämna intervaller utföra Obligatorisk Ventilationskontroll, OVK.

Abonnera på ren luft

Om du avtalar med oss att vi återkommer enligt en överenskommen intervall, så lägger vi upp ett anpassat program för att rengöra och byta filter med mera. Då behöver du inte fundera längre. Dessutom kan vi samtidigt ombesörja ett övergripande brandskydd – där vi bland annat undersöker och rengör spisfläkten och dess imkanal. Vill du veta mer? Tveka inte att prata med vårt team – kontaktuppgifter hittar du här.
Vet du redan nu vad du är ute efter? Beställ gärna direkt via vår bokningsportal som du når via knappen här nedan.

Så jobbar vi för din
inomhusmiljö

KONTAKTA OSS

Vill du omboka din tid för sotning eller brandskyddskontroll? Använd gärna vår bokningsportal. Har du övriga frågor, fyll i nedanstående så återkommer vi till dig (vanligtvis inom 24 timmar).

Prata med vår kundtjänst

Du kan givetvis också ringa vår kundtjänst om dina frågor. Du når oss helgfria vardagar mellan 08.00 och 16.00 på tel 090–18 62 65    (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.